Belastingaangiften

Beersen & Grandiek kan u naast deskundig belastingadvies tevens helpen op fiscaal gebied met velerlei soorten belastingaangiften zoals inkomsten- en vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing. Bovendien zijn wij u behulpzaam bij het opstellen van bijvoorbeeld aangiften schenk- en erfbelasting, dividendbelasting of accijnsaangiften.

Ondernemersaangiften inkomstenbelasting

Als u (mede)eigenaar bent van een eenmanszaak, VOF of CV helpen wij u graag verder met uw aangifte. Wat te denken van kwesties als ondernemersaftrek, MKB-winstvrijstelling, Fiscale Oudedagsreserve, investeringsaftrek of vervroegde afschrijving? Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt, zelfs bij lagere winsten. Wellicht kan de eenmanszaak worden omgezet naar een fiscaal attractieve VOF bij een meewerkende parter of verdient een BV de voorkeur? Wij zijn de eerste om het te melden en adviseren u direct in de meest verstandige volgende stap voor uw onderneming!

Aangiften vennootschapsbelasting (BV, NV, Ltd.)

Dit betreft vaak gespecialiseerde werkzaamheden. Wij wijzen u graag de weg in het doolhof van onder meer fiscale eenheid, deelnemingsvrijstelling, verliesverrekening, rente-aftrekbeperkingen of emigratie van de vennootschap. Heeft u een stamrecht-of pensioen-BV? Contacteer ons voor een aantrekkelijke propositie. Let ook op een innovatie-faciliteit als de ‘innovatiebox’, onder meer zeer gunstig in de IT-branche.

Particuliere aangiften inkomstenbelasting

In onze praktijk bevat dit vaak fiscaal getinte vraagstukken op het gebied van hogere inkomens- en vermogensposities, met de nadruk op de fiscale optimalisering hiervan. Leent u al van de BV voor hypotheekrente-aftrek eigen woning? Kent u de familiebank of durfkapitaalregeling? Benut u echt alle denkbare aftrekposten of heffingskortingen en belegt u wel fiscaal vriendelijk? In samenspraak met u redigeren wij de aangifte en komen pro-actief met advies, bijvoorbeeld voor wat betreft het voorsorteren op de estate planning. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Aangiften schenk- en erfbelasting

Ook bij aangiften schenk- en erfbelasting zijn wij u met genoegen behulpzaam. Advisering op het gebied van estate planning rekenen wij tot onze voornaamste aandachtsgebieden, dit leidt immers tot het op fiscaal voordelige wijze overdragen van vermogen aan de volgende generatie.

Aangiften loonheffingen en omzetbelasting

Deze vloeien vaak voort uit de (loon-)administratie van de onderneming. Maar ook hier zijn we kritisch en halen we eruit wat erin zit. Kent u alle afdrachtsverminderingen loonheffingen? Claimt u wel alle mogelijke voorbelasting qua omzetbelasting? Omzetbelasting is maar al te vaak een fiscaal onderschat aandachtsgebied, waar soms veel meer mogelijk is dan u denkt!

Vraag wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen!