Accountant Hengelo

Zoekt u naar een belastingadviseur en accountant in Hengelo? Bij Beersen & Grandiek kunt u terecht voor verschillende vraagstukken rondom fiscale en administratieve dienstverlening. Ons professionele en relatief kleine kantoor heeft korte lijnen, waardoor u snel en deskundig bent geholpen.

Het belastingkantoor in Hengelo

Wij bieden als belastingadviseur in Hengelo verschillende werkzaamheden aan, zoals het doen van uw belastingaangiften. We geven belastingadvies en doen administratieve dienstverlening voor ondernemers en vermogende particulieren die gevestigd zijn in en rondom Hengelo. Voor veel midden- en kleinbedrijven fungeren wij ook als accountant.

Voor al uw belastingvragen

Als financieel- en belastingadviseur helpen we u graag met belastingadvies. Zo kunt u met al uw fiscale vraagstukken bij ons terecht, of het nu eenvoudige of complexe vragen zijn. Denk aan het realiseren van een optimale fiscale positie. Als belastingadviseur in Hengelo doen wij er alles aan ervoor te zorgen dat u fiscaal voordeel behaalt. We zijn betrokken bij u en uw vraagstukken en hebben genoeg fiscale expertise om u te voorzien van het beste advies.

Belastingaangiften uitbesteden

Voor uw belastingaangifte kunt u ook bij de experts van Beersen & Grandiek terecht. U bent verzekerd van een complete en kloppende aangifte. De wetgeving rondom belastingen veranderen continue, als belastingadviseur in Hengelo zijn wij altijd op de hoogte van deze wijzigingen. Wij doen er alles voor om te zorgen dat uw aangifte fiscaal optimaal is. Door de belastingaangifte aan ons uit te besteden, bent u verlost van het ‘noodzakelijk kwaad’ en bent u ervan verzekerd dat het correct gebeurt en u niets misloopt.

Administratieve dienstverlening voor uw bedrijf

Graag maken we uw werk makkelijker door uw administratieve taken uit handen te nemen. Net als een accountant kunnen wij u helpen bij het doelmatig inrichten van uw financiële administratie. Daarnaast bieden we ook oplossingen om uw administratie efficiënter in te richten. Hierdoor bent u minder tijd kwijt. Dankzij onze fiscale kennis kunnen wij de doelmatigheid en het functioneren van uw financiële administratie goed beoordelen. Dit geeft ons net dat beetje extra dan een accountant. Wij bieden slimme oplossingen en geavanceerde software om uw administratie zo efficiënt en snel mogelijk te maken.

accountant achter laptop

Beersen & Grandiek: dé belastingadviseur in Hengelo

Beersen & Grandiek staat voor:

  • Informele communicatie
  • Directe communicatielijnen
  • Hoge betrokkenheid
  • Concurrerende prijzen
  • Uitstekende kwaliteit

Bent u op zoek naar een goede belastingadviseur of accountant in Hengelo en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Veelgestelde vragen over accountant Hengelo

Wat doet een accountant?

Een accountant stelt de jaarrekening samen en beoordeelt en controleert deze. Een accountant mag een accountantsverklaring afgeven. Deze zijn verplicht voor grote en middelgrote bedrijven, banken en overheidsorganisaties. Met deze verklaring wordt bevestigd dat de cijfers van uw jaarrekening zijn gecontroleerd en juist zijn bevonden. Kleine bedrijven of zzp’ers hoeven geen accountantsverklaring af te geven. In dat geval is het waardevol om de financiële administratie uit te besteden aan een belastingadviseur. Een belastingadviseur denkt met u mee over slimme fiscale oplossingen en verwerkt deze direct in de jaarrekening.

Wanneer is het inschakelen van een accountant niet verplicht?

Als kleine ondernemer en zzp’er is het niet verplicht om uw administratie aan een accountant uit te besteden. Als zzp’er hoeft u geen goedgekeurde accountantsverklaring bij uw jaarrekening toe te voegen. In dat geval kunt u ook een belastingadviseur inschakelen die u kan voorzien van zowel fiscaal als financieel advies.

Wat is het verschil tussen een accountant en een boekhouder?

Een boekhouder heeft vooral een uitvoerende rol, hij of zij doet de boekhouding voor uw bedrijf. Een accountant heeft meer een controlerende rol en richt de boekhouding in. De term boekhouder is niet beschermd, wat betekent dat iedereen zich boekhouder mag noemen. Er zijn wel opleidingen voor boekhouders, maar deze zijn niet verplicht. Daarentegen is de term accountant wel beschermd. Niemand mag zich zomaar accountant noemen, daarvoor moet eerst de benodigde opleiding succesvol zijn afgerond. Er zijn twee verschillende accountantstitels: RA (Registeraccountant) en AA (Accountant-Administratieconsulent). De eerste titel is met een universitaire opleiding behaald, de tweede met een hbo-opleiding.