Accountant Enschede

Beersen & Grandiek, belastingadviseur in Enschede, staat voor u klaar op diverse gebieden. Zo kunt u bij ons terecht voor:

 • Belastingaangifte
 • Belastingadvies
 • Uw financiële administratie

Een goede accountant in Enschede: hier moet u zijn

Het belastingrecht is continue in beweging. De fiscale regels veranderen steeds en ook de interpretatie daarvan door de rechters en de Belastingdienst zorgt ervoor dat het permanent in ontwikkeling is. Als ondernemer moet u de wetgeving kennen om een juiste belastingaangifte te doen. Dat is nog niet zo makkelijk, want de fiscale regels zijn complex. Het is begrijpelijk dat u er hoofdpijn en zorgen van krijgt. Wij nemen deze kwestie graag voor u uit handen, al is het maar voor een deel. Wij kennen de kaders van de wetten precies, zijn op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en vinden het een leuke uitdaging om daarin het beste voor u eruit te halen. We vertalen de ontwikkelingen en wetgeving naar uw persoonlijke situatie en zien kansen om uw problemen op te lossen. Samen met u komen we daardoor tot het beste fiscale resultaat voor u.

Uw financiële administratie uitbesteden aan de belastingadviseur in Enschede

Veel bedrijven besteden hun financiële administratie, met name voor de jaarrekening, uit aan een accountant. De meeste midden- en kleinbedrijven hebben echter helemaal geen accountantsverklaring en dus ook geen accountant nodig. Juist als belastingadviseur helpen wij vaak deze bedrijven met hun financiële administratie. Dankzij onze fiscale kennis passen bij belastingtechnisch advies direct toe in de jaarrekening. Wij denken met uw mee, met het oog op de toekomst, in plaats van achteraf een verklaring af te geven. Dankzij geavanceerde software verwerken wij uw administratie digitaal. Wel zo makkelijk!

belastingadvies in enschede

De beste bedrijfsadviezen

Veel ondernemers komen bij ons voor vragen. Een teken dat ze vertrouwen hebben in onze kennis. De pijlers van ons beroep stralen we dan ook zo veel mogelijk uit:

 • Integriteit
 • Deskundigheid
 • Objectiviteit
 • Zorgvuldigheid

De vragen die wij als belastingadviseur in Enschede krijgen, hangen vaak samen met financiën. Hier kunnen wij u heel goed over adviseren. Krijg advies bij het starten van een onderneming, de keuze maken van de juiste ondernemingsvorm of stel uw vragen aan ons rondom een bedrijfsoverdracht. Ook bij een belastingcontrole heeft u direct iemand aan boord met verstand van zaken. Geen vraagstuk is ons te ingewikkeld. We helpen u verder met het plezierig runnen van uw bedrijf, zodat u verder kunt groeien. Onze dienstverlening en mogelijkheden lichten we graag persoonlijk toe.

Dé belastingadviseur in Enschede: Beersen & Grandiek

Gedegen advies valt of staat met het goed in kaart brengen van uw financiële en fiscale situatie. Dat doen we graag voor u. We zijn betrokken bij u en uw onderneming. Dankzij onze kleinschalige en professionele organisatie zijn onze communicatielijnen kort. Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen accountant in Enschede

Kan een belastingadviseur als accountant fungeren?

Veel kleine en middelgrote bedrijven hoeven bij hun jaarrekening geen accountantsverklaring af te geven. Juist bij deze bedrijven denken wij graag mee over financiële en fiscale vraagstukken. Een belastingadviseur is iemand die met u vooruit kijkt en slimme fiscale oplossingen direct in de jaarrekening kan verwerken.

Welke accountantsverklaringen zijn er?

Als middelgrote en grote onderneming bent u wettelijk verplicht om een jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerde accountant. Of uw bedrijf aan de criteria voldoet, staat beschreven in titel 9 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. De accountant geeft over de uitkomst van zijn onderzoek een accountantsverklaring af, ook wel controleverklaring genoemd. Er zijn vier soorten:

 1. De goedkeurende verklaring
 2. De verklaring met beperking
 3. De verklaring van oordeelonthouding
 4. De afkeurende verklaring

Wat houdt het werk van een accountant in?

Een accountant stelt de jaarrekening op, beoordeelt en controleert de jaarrekening en de financiële overzichten van uw bedrijf. Bepaalde organisaties moeten bij hun jaarrekening een accountantsverklaring toevoegen. Deze verklaring bevestigt dat de accountant de cijfers van de jaarrekening heeft gecontroleerd en juist heeft bevonden.